De methode

Bij Voilà, c'est moi! wordt het Frans aangeleerd doormiddel van gebaren, toneel, muziek en spelletjes.  Deze methode gaat ervan uit dat kinderen sneller een nieuwe taal leren als woorden en grammaticale structuren worden ondersteund door gebaren. 

 

Tijdens de lessen wordt (bijna) alleen maar in het Frans gesproken. De kinderen worden volledig ondergedompeld in de Franse taal. Ze zullen eerst de Franse taal horen, daarna gaan spreken en zien en als laatste pas lezen en schrijven. Wat deze methode zo aantrekkelijk maakt, is dat de kinderen een mooie uitspraak aanleren en ze krijgen door de verschillende spelvormen tijdens de les plezier in het leren van de taal. 

Les trois petits cochons

In de lessen werken we o.a. met het verhaal Les trois petits cochons. In dit verhaal gaan drie varkentjes op pad om hun eigen huizen te bouwen. Het eerste varkentje bouwt een huis van stro, het tweede een huis van hout en het derde een huis van steen. De wolf gaat naar alle drie de huizen. Bij de eerste twee huizen blaast hij ze omver omdat ze van zwakkere materialen zijn gebouwd. De twee varkentjes vluchten naar het huis van steen waar ze samen met het derde varkentje een list bedenken om de wolf weg te jagen.

 

Dit verhaal is het eerste deel van de Histoires en action! serie van AIM Language Learning. Het is een zeer populair verhaal onder leerlingen en docenten. De vertrouwdheid en daaropvolgende voorspelbaarheid vormen een goed startpunt voor kinderen die een nieuwe taal leren. Les trois petit cochons heeft een prettige herhaling en is gemakkelijk te leren. Het vocabulaire is voorspelbaar, aangezien de leerlingen het verhaal al kennen. Dit is een absoluut pluspunt als je kinderen op hun gemak wilt stellen en dit zal hen helpen om snel nieuwe woordenschat te leren.